Ads Area

Fiyat Performans Laptop Önerisi 2024

Fiyat performans laptop önerisi 2024 yazımıza hoş geldiniz. Bu sayfada bir asgari ücretle alınabilecek, günlük kullanıma uygun olan, en iyi fp laptop modelleri listelenmektedir. 2024 laptop önerileri arıyorsanız doğru adrestesiniz. Cihazo.com olarak ihtiyaca yönelik elektronik ürünleri farklı başlıklar altında listeliyor ve aradığınızı bulmanıza yardımcı oluyoruz.

Fiyat Performans Laptop Önerisi 2024


FP laptop modelleri hem iyi bir şey olsun hem hesaplı olsun diyenler için uygundur. Günlük kullanımda performans sunmaktadır. Günlük kullanım tabirinin içerisinde; blog okumak, borsa grafiği incelemek, Word ve Excel gibi ofis programları kurmak, Adobe programları kurmak, Canva ile online tasarım yapmak, ödev araştırması yapmak, online alışveriş yapmak, E-devlet işlemleri yapmak, haber okumak, youtube izlemek, online oyunlar oynamak işlemler bulunur.

Bunlara ilaveten fiyat performans laptop aldığınızda ofiste ve okulda da kullanılabilir. Üniversite için laptop arayanlar da, ofis için laptop arayanlar da FP Laptop 2024 modellerini tercih edebilir. Muhasebe programı kurulabilir, Çağrı merkezi programı kurulabilir, otel rezervasyon programı kurulabilir, ofis işlemleri yapılabilir.

Fiyat performans laptop özellikleri hem ev kullanımı hem ofis kullanımı için tasarlanmıştır. Tabi bunları onlarca farklı marka ve model arasından seçebilmek gerekir. Neyseki seçim yapmanızı kolaylaştırmak için çalışan birileri var. Cihazo.com olarak bu desteği veriyor, en iyi ürünleri en uygun fiyata alabilmeniz için ürün incelemesi yapıp ihtiyacınıza yönelik öneriler sunuyoruz. Fiyat performans laptop yazımız da uygun bütçe ile kaliteli laptop almak isteyenlere özel hazırlanmıştır.

FP Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

FP laptop 2024 modellerini seçerken ilk önceliğimiz güçlü işlemci kullanılmış olmasıydı. Elektronik bir cihazın en önemli parçası aslında işlemcisidir, bu işlemci ne kadar güçlü olursa programlar o kadar rahat çalışır ve hızlı işlem yapılır.

Diğer kriterimiz herkesin dikkat ettiği Ram kapasitesi oldu. Zira hepimiz ilk önce “kaç cigabayt ram var” diye soruyoruz ve yüksek olanı tercih ediyoruz. Ram kapasitesi ne kadar yüksek olursa geçici bellek de o kadar artıyor, hıza katkı sağlıyor. Cihaz hızlandırma programları da ramda biriken bilgileri temizliyor.

Diğer kriterimiz en az 256 GB SSD kullanılmış olmasıydı. SSD diskler, HDD disklere göre daha hızlıdır çünkü içerisinde demir disket değil çip bulunur. Bu çip sayesinde laptop açılış hızı yükselir, programları açılış hızı da yükselir, USB belleğe kopyalama yaparken de hızlı kopyalanır.

FP laptopta harici bir ekran kartı aramadık ve işlemcinin dahili grafik birimini yeterli gördük çünkü bir gaming laptop oyun bilgisayarı değil, ofis bilgisayarı öneriyoruz. Ekran kartı olmadan da işlemcinin grafik birimiyle pek çok şey yapılabilmektedir. Örneğin; Minecraft, PUBG, Fortnite, Valorant, Counter, Metin2 gibi oyunlar da oynanabilir.

Diğer kriterimiz de tabi ki fiyat oldu. Aynı işlemciyi barındıran laptoplardan en uygun fiyatlı olanları tercih ettik. Fiyat performansın da amacı bu değil mi? Benzer özelliklere sahip olan muadillerden daha uygun fiyatlısını tercih etmektir.

FP Laptop Fiyatları Ne Kadar?

2020 yılından beri dur durak bilmeyen enflasyon ve döviz kuru yükselmesinin etkisi en çok elektronik ürünlerde görülüyor. Geçen senelerde yarı fiyatına alınabilen ürünler bu sene iki katına çıkıyor. O yüzden ihtiyacımız olan ürünleri gecikmeden almak gerekiyor.

2024 Fp laptop fiyatları 10.000 TL – 16.000 TL arasında özelliğine göre değişmektedir. Tabi bu rakamlar 2024 ortalarına geldiğimizde artmış olabilir. Bu yüzden 16.000 TL altındaki ürünleri 2024 ilk yarı için seçmiş bulunuyoruz.

İnternetten laptop almak güvenli mi?

Güvenilir adreslerden alışveriş yapıldığı sürece internetten laptop almakla AVM’ye gidip fiziksel mağazadan almak arasında fark yoktur. Günümüzde güvenilir e-ticaret sitelerinde orjinal elektronik ürünler satılmaktadır. Hem markalar hem de marka bayisi esnaflar internetten satış yapmaktadır. Ayrıca internet fiyatları daha uygun olabilir çünkü fiziksel mağazaların AVM kirası ve çalışan maaşları da fiyatlara yansıyabilir.


Ürünler garantili mi?

Kargo ile gelen laptop kutusundan fatura ve garanti belgesi çıkmaktadır. Tüketici koruma kanunu gereğince alınan ürünleri iade etme hakkınız da vardır. Kullandıktan sonra bir sorun olması halinde bulunduğunuz şehirdeki yetkili serviye götürüp 2 yıl ücretsiz tamir ettirme hakkı da bulunmaktadır. Yani İnternetten laptop almakla fiziksel mağazadan laptop almak arasında fark yoktur. Elinize geçen ürün depodan yollanacak aynı ürün olacaktır.


Taksit var mı?

Kredi kartları vade farkı almadan 3 veya 5 taksit yapabilmektedir. Ürün satın alma sayfasında "taksit seçenekleri" kısmına baktığınızda kredi kartı isimleri ve yaptığı taksitler yer almaktadır. Genelde 3 taksitte vade farkı yoktur.


Kurulum dahil mi?

Satın almayı düşündüğünüz laptop özelliklerinde FREEDOS ifadesi bulunabilir. Bunun anlamı işletim sistemi yüklenecek demektir yani format atılacaktır. İster USB belleğinize Windows indirip kendiniz yükleyebilirsiniz, kendiniz anlamıyorsanız bir arkadaşınızdan rica edebilir veya yakındaki bilgisayar tamircisine yükletebilirsiniz. İşletim sisteminin yüklü olarak gelmeme sebebi fiyatı birkaç bin lira ucuz tutmak içindir.



ASUS Fiyat Performans Laptop

#Asus Vivobook R15

Asus Vivobook R15
Ekran 15.6 inç, FHD
İşlemci i5-1235U, 10 çekirdekli, 3.30 GHz - 4.40 GHz
Ram 16 GB
Depolama 512 GB SSD
İşletim Sistemi FreeDos
Fiyat Segmenti 14.500 TL


#Asus Vivobook 14

Asus Vivobook 14
Ekran 14 inç, FHD
İşlemci R5-4600H, 6 çekirdekli, 3.0GHz - 4.0GHz
Ram 16 GB
Depolama 512 GB SSD
İşletim Sistemi FreeDos
Fiyat Segmenti 14.000 TL


HP Fiyat Performans Laptop

# HP 255 G8

HP 255 G8
Ekran 15.6 inç, FHD
İşlemci R5-5500U, 6 çekirdekli, 2.1 GHz - 4.0 GHz
Ram 16 GB
Depolama 512 GB SSD
İşletim Sistemi FreeDos
Fiyat Segmenti 13.000 TL


DELL Fiyat Performans Laptop

# Dell Inspiron 15

Dell Inspiron 15
Ekran 15.6 inç, FHD
İşlemci R5-5500U, 6 çekirdekli, 2.1GHz - 4.0GHz
Ram 16 GB
Depolama 256 GB SSD
İşletim Sistemi Windows 11 Home
Fiyat Segmenti 11.000 TL


LENOVO Fiyat Performans Laptop

#Lenovo IdeaPad 5

Lenovo IdeaPad 5
Ekran 15.6 inç, FHD
İşlemci R5-5500U, 6 çekirdekli, 2.1GHz - 4.0GHz
Ram 16 GB
Depolama 512 GB SSD
İşletim Sistemi FreeDos
Fiyat Segmenti 13.000 TL


CASPER Fiyat Performans Laptop

#Casper Nirvana X600

Casper Nirvana X600
Ekran 15.6 inç, FHD
İşlemci R5-5500U, 6 çekirdekli, 2.1 GHz - 4.0 GHz
Ram 16 GB
Depolama 500 GB SSD
İşletim Sistemi FreeDos
Fiyat Segmenti 14.000 TL


Fp laptop önerisi 2024 yazımız bu kadar. Daha farklı markalar da eklenebilirdi ancak fiyatı bir aylık asgari ücretten fazla olanları fiyat performans laptop listemize alamıyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorumlar konuyla ilgili olmalıdır, deneyim ve yapıcı eleştiri içerebilir.

Cihazo tavsiye bloğu

Cihazo tavsiye bloğu

Benzer yayınlar